🌐
Javanese

Biro sosial: Apa, Nalika & Kepiye

Originally diterbitake dening Ariadne Labs tanggal 13 Maret 2020 kanthi judhul "Distancing Sosial: Iki dudu salju salju" | Dianyari 14 Maret 2020

Artikel iki ditulis dening wong Amerika Serikat lan liya-liyane, ngemot informasi lan referensi menyang AS Nanging akeh konten uga bakal cocog karo negara lan budaya ing donya uga.

Dening Asaf Bitton, MD, MPH

Aku ngerti ana sawetara kebingungan babagan apa sing bakal ditindakake sabanjure ing tengah-tengah jaman pandhemen iki, penutupan sekolah, lan gangguan sosial sing nyebar. Minangka dokter perawatan utama lan pimpinan kesehatan umum, aku wis dijaluk akeh wong kanggo mratelakake panemume, lan aku bakal menehi informasi ing ngisor iki adhedhasar informasi paling apik sing kasedhiya kanggo aku saiki. Iki minangka tampilan pribadi, lan njupuk langkah-langkah sing dibutuhake.

Sing bisa dakkandhakake kanthi cetha yaiku apa sing ditindakake, utawa ora ditindakake, sajrone minggu ngarep bakal duwe pengaruh sing gedhe tumrap trampil koronavirus lokal lan mungkin nasional. Kita mung udakara 11 dina ing mburi Itali ( data AS ) lan umume kanggo mbaleni apa sing sayangé kedadeyan ing saindenging negara Eropa lan luwih cepet.

Ing wektu iki, konten liwat nelusuri kontak lan pangujian tambah dadi bagian saka strategi sing dibutuhake. Kita kudu pindhah menyang mitigasi pandemi liwat jarak sosial sing ora umum, ora kepenak, lan lengkap. Tegese ora mung mateni sekolah, kerja (meh bisa), kumpul klompok, lan acara umum, nanging uga nggawe pilihan saben dina supaya ora adoh saka saben liyane, kaya Flatten The Curve ing ngisor iki.

Sumber: https://www.vox.com/science-and-health/2020/3/6/21161234/coronavirus-covid-19-science-outbreak-ends-endemic-vaccine

Sumber: vox.com

Sistem kesehatan kita ora bakal bisa ngatasi nomer sing dijangkepi wong sing butuh perawatan akut, yen kita ora bisa ngukur kekuwatan lan bisa uga jarak sosial. Ing dina biasa, kita duwe udakara 45,000 amben ICU sing dikepengini kanthi nasional, sing bisa diatasi ing krisis udakara 95,000 ( data AS ). Malah unjuran moderat nuduhake yen tren infeksi saiki tetep, kapasitas kita (sacara lokal lan nasional) bisa dikalahake nganti awal pertengahan akhir April. Mangkono, siji-sijine strategi sing bisa ngilangi trajektori yaiku sing bisa ditindakake bareng-bareng minangka komunitas kanggo njaga kesehatan umum kanthi tetep.

Kawicaksanan, lan kebutuhan, saka jarak sosial sing luwih agresif, awal, lan ekstrem iki bisa ditemokake ing kene . Aku ngajak sampeyan supaya sawetara menit kanggo mlaku-mlaku ing grafik interaktif - dheweke bakal nolak drive ing ngarep babagan apa sing kudu ditindakake saiki kanggo ngindhari krisis sing luwih elek mengko. Piwulang lan pengalaman sejarah saka negara-negara ing saindenging jagad wis nuduhake manawa tumindak kasebut awal bisa duwe pengaruh dramatis marang gedhene wabah. Dadi, apa tegese jarak sosial sing saya tambah kanthi gampang iki, nalika sekolah dibatalake?

Mangkene sawetara langkah sing bisa diwiwiti saiki kanggo njaga kulawarga lan aman kanggo nyegah krisis sing mbebayani:

1. Kita kudu nyurung pamimpin lokal, negara, lan nasional kanggo nutup ALL sekolah lan ruang umum lan mbatalake kabeh acara lan kumpulane saiki .

Sawijining tanggapan kutha kanthi kutha ora bakal duwe efek sing dibutuhake. Kita butuh pendekatan statewide, negoro ing wektu nyoba iki. Hubungi wakil lan gubernur sampeyan supaya bisa ngundakake penutupan statewide. Saiki, enem negara wis rampung. Negara sampeyan kudu dadi salah sawijine. Uga ngajak pimpinan supaya nambah dana kanggo persiyapan darurat lan nggawe kapasitas uji coba coronavirus dadi prioritas sing paling cepet lan ndhuwur. Kita uga mbutuhake para ahli parlemen kanggo nggawe cuti sakit sing luwih dibayar lan mupangat kanggo nganggur kanggo ngewangi wong supaya bisa nggawe telpon sing tepat kanggo tetep ing omah saiki.

2. Ora ana playdates bocah, pesta, tukang turu, utawa kulawarga / kanca sing ngunjungi saben omah lan apartemen.

Iki muni nemen amarga. Kita nyoba nggawe jarak antarane unit kulawarga lan ing antarane individu. Bisa uga ora kepenak kanggo kulawarga sing duwe bocah cilik, bocah kanthi kemampuan utawa tantangan sing beda, lan kanggo bocah sing seneng main karo kanca-kancane. Nanging sanajan sampeyan milih mung siji kanca sing kudu duwe, sampeyan nggawe link lan kemungkinan anyar kanggo jinis transmisi sing kabeh tutup sekolah / pakaryan / acara umum nyoba dicegah. Gejala koronavirus mbutuhake wektu papat nganti limang dina kanggo ngatonake awake dhewe. Ana sing nyawang kanthi apik bisa ngirim virus. Nuduhake panganan sanget beresiko - Aku mesthi ora nyaranake manawa wong ing njaba kulawargane.

Kita wis ngetrapake langkah-langkah sosial sing ekstrem kanggo ngatasi penyakit serius iki - supaya ora aktif milih usaha kita kanthi interaksi sosial sing dhuwur ing omah wong, nanging ora ing sekolah utawa papan kerja. Maneh - kawicaksanan babagan lelungan sosial sing awal lan agresif yaiku bisa nyemprotake kurva ing ndhuwur, menehi sistem kesehatan supaya ora kepunjulen, lan pungkasane bisa nyuda dawa lan mbutuhake wektu nyuda sosial sing luwih suwe mengko (delengen apa sing wis ana transpired ing Italia lan Wuhan). Kita kudu nindakake kabeh bagean ing wektu kasebut, sanajan tegese sawetara rasa ora ngaso.

3. Ngurus dhewe lan kulawarga, nanging njaga jarak sosial.

Latihan, mlaku-mlaku / mlaku ing njaba, lan tetep nyambung liwat telpon, video, lan media sosial liyane. Nanging yen sampeyan lunga ing njaba, tindakake kanthi tenanan kanggo njaga paling ora enem sikil antarane sampeyan lan anggota sing dudu kulawarga. Yen sampeyan duwe anak, coba aja nggunakake fasilitas umum kaya struktur papan dolanan, amarga koronavirus bisa urip ing plastik lan logam nganti sangang dina, lan struktur kasebut ora bisa diresiki kanthi rutin.

Menyang njaba bakal penting sajrone jaman aneh iki, lan cuaca saya apik. Lunga ing saben dinane yen sampeyan bisa, nanging tetep adoh saka wong ing njaba kulawarga utawa konco sak kamar. Yen sampeyan duwe anak, coba main game bal-balan kulawarga tinimbang bocah-bocah dolanan karo bocah liyane, mula olahraga asring tegese kontak fisik langsung karo wong liya. Lan sanajan kita pengin ngunjungi para pinisepuh ing komunitas kita kanthi pribadi, aku ora bakal ngunjungi omah-omah perawat utawa wilayah liyane sing akeh wong tuwa sing manggon, amarga ana risiko paling gedhe kanggo komplikasi lan kematian saka koronavirus.

Jarak sosial bisa entuk tol (sawise kabeh, umume makhluk sosial). CDC nawakake tips lan sumber daya kanggo nyuda beban iki, lan sumber daya liyane menehi strategi kanggo ngatasi stres ditambah sajrone iki.

Kita kudu golek cara alternatif kanggo nyuda pamisahan sosial ing komunitas kanthi cara virtual, nanging ora ngunjungi wong liya.

4. Ngurangi frekuensi dolan menyang toko, restoran, lan kopi kanggo wektu iki.

Mesthine lelungan menyang toko Grosir bakal dibutuhake, nanging coba matesi lan mlebu wektu ora kesusu. Coba deleng toko Grosir supaya bisa ngetrapake wong ing lawang supaya bisa mbatesi jumlah wong ing toko. Elinga ngumbah tangan sak tenane sadurunge lan sawise plancongan. Lan tinggalake topeng lan sarung tangan medis kanggo profesional medis - kita butuh kanggo ngrawat wong sing lara. Njaga jarak adoh saka wong liya nalika blanja - lan elinga yen nyembadani nyepetake impak liyane marang wong liya, banjur tuku apa sing sampeyan butuhake lan tinggalake wong liya. Mangan lan panganan luwih murah tinimbang nggawe panganan ing omah amarga ana hubungane karo wong sing nyiapake panganan, ngeterake panganan, lan sampeyan. Saku ngerti sejatine resiko kasebut, nanging mesthi luwih dhuwur tinimbang nggawe ing omah. Nanging sampeyan bisa lan kudu terus ndhukung bisnis cilik lokal (utamane restoran lan pengecer liyane) sajrone wektu sing angel iki kanthi tuku sertifikat hadiah kanthi online sing bisa digunakake mengko.

5. Yen sampeyan lagi lara, ngilangi awakmu, nginep ing omah, lan hubungi profesional medis.

Yen sampeyan lagi lara, sampeyan kudu nyoba nyingkirake kulawarga liyane ing omah sing paling apik. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan kualifikasi utawa kudu tes koronavirus, sampeyan bisa nelpon tim perawatan utama lan / utawa nimbang nelpon Pusat Kesehatan Umum Massachusetts ing 617.983.6800 (utawa departemen kesehatan negara yen sampeyan ora ana ing njaba Massachusetts ). Aja mung mlebu klinik ambologis - nelpon dhisik supaya bisa menehi pitunjuk sing paling apik - bisa uga menyang pusat uji coba drive utawa riko virtual ing video utawa telpon. Mesthi wae yen ana telpon darurat 911.

Aku rumangsa akeh sing digawe kanggo saran iki, lan iki nuduhake beban nyata kanggo akeh individu, kulawarga, bisnis, lan komunitas. Jarak sosial pancen angel lan bisa nyebabake pengaruh negatif kanggo akeh wong, utamane sing ngalami kerentanan ing masyarakat kita. Aku ngerteni manawa ana ketimpangan struktural lan sosial sing dibangun ing babagan lan rekomendasi jarak sosial. Kita bisa lan kudu njupuk langkah-langkah kanggo nggedhekake tanggapan masyarakat marang wong sing nemoni rasa ora aman pangan, kekerasan domestik, lan tantangan omah, uga akeh kekurangan sosial liyane.

Aku uga ngerti manawa ora kabeh wong bisa nindakake kabeh. Nanging kita kudu nyoba sing paling mutlak minangka komunitas, diwiwiti dina iki. Nambah jarak sosial, sanajan mung sedina, bisa menehi bedane gedhe .

Kita duwe kesempatan preemptive kanggo nylametake urip kanthi tumindak sing ditindakake yen saiki ora bakal ana ing sawetara minggu. Iki minangka kabutuhan kesehatan umum. Uga dadi tanggung jawab masyarakat minangka tumindak nalika kita isih duwe pilihan lan nalika tumindak kita bisa duwe pengaruh sing paling gedhe.

Kita ora bisa ngenteni.

Asaf Bitton, MD, MPH, yaiku direktur eksekutif Ariadne Labs ing Boston, MA.

Download PDF sing bisa dicithak saka artikel iki


Pengin nganyari terjemahan? Maca lan kontribusi kanggo kode sumber . Gambaran saka opendoodles

Napa situs web iki? Kaping pisanan aku pengin nuduhake artikel asli kanggo tanggi ing Prancis. Nanging ngerti yen dheweke ora maca basa Inggris, lan aku pengin menehi kontribusi kanggo upaya jarak sosial, aku nggawe situs web iki.

Situs web iki nggunakake Google Translate supaya konten kasedhiya kanggo 109+ basa.

Situs web sing padha: https://staythefuckhome.com/ .